Nyt om Swisscom Mobile

Bevares, jeg ejer også en mobiltelefon – også kendt som en smartphone nu om stunder, da man kan gå på nettet (smart, hva’?). Det er dog ganske interessant, hvad pressen nu har fundet frem til nu.

Ifølge forskellige blogs og patentdata lagt ud offentligt på internettet, tog teleselskabet Swisscom Mobile nemlig patent på en interessant anordning, en cool gadget om man vil, tilbage i 2003.

Der var tale om et patent opfundet af Joel M. Moskowitz, en ph.d. der nu arbejder på det amerikanske universitet Berkeleys sundhedsfakultet. Patentet er stadig ikke indbygget i wireless apparater den dag i dag, hvilket betyder at WI-FI routere udsender elektromagnetiske stråler når de er on (tændt) – og det uanset om der er aktive internet-forbindelser eller ej. Ikke særlig smart, da både industrien og WHO kender til faren ved stråling.

Der er sågar opfundet apparater, der kan tilbage”skyde” stråling til, hvor den kom fra. Således en hær eller en førerbunker f.eks. ikke kan rammes af stråling fra fremmede magter. I patentet står, at trådløs stråling er skadelig for arvematerialet, og andre studier har senere hen da også bevist, at selv niveauer under fastsatte grænseværdier kan være farlige, f.eks. er wifi svært at arbejde med, hvis en mand skal bibeholde ordentlig sædkvalitet.

Verdenssundhedsorganisationen WHO bekræftede for fem år siden, at ovennævnte desværre er tilfældet, selvom vi alle er helt vilde med iPhones, routere, wireless varmemålere og andet gadgetery. Foto er indsat af en moderne GPS indbygget i et ur – det er beregnet til at spore ældre med eller andre sjæle, som bliver væk.