Advokater hjælper technørden

Yo, så er Mr. Nerd aka. Thomas tilbage med et behjertet blogindlæg til alle glade tekniknørder. I dag skal det handle om vor allesammens behov for juridisk hjælp i privaten.

Advokater og i særdeleshed boligadvokater er nemlig gode at have ved hånden, når man skal rykke i ny lejlighed, så der er plads til alle gadgets, anlægget, samlingen af bluray-skiver, det ekstra store serverskab osv. uden man skal tænke på, om man bliver snydt af udlejeren eller sælgeren/ejendomsmægleren.

Hvis du gerne vil købe eller sælge en bolig, kan det være en god idé at investere i en boligadvokat. En advokat kan nemlig varetage dine interesser bedre end hvad du selv kan, da advokaten typisk er bedre uddannet og har mere erfaring når det kommer til bolighandler.

Det som en boligadvokat helt grundlæggende gør, er at gennemgå alle de dokumenter som du får i forbindelse med salg eller køb af en ny bolig. Der vil typisk opstå nogle problemstillinger med modparten, og her vil en advokat være en stor hjælp for dig.

Derudover kan en advokat hjælpe dig med noget mere praktisk såsom at få tinglysning, udarbejde skødet på dit nye hus og mange andre ting. Hvis du er i tvivl om en advokat kan hjælpe dig, er det altid en god idé, at spørge en advokat til råds.

Technørder behøver assistance fra boligadvokater

En boligadvokat bliver oftest brugt hvis du står og skal købe eller sælge et hus. Dette kan være alt fra et parcelhus til et rækkehus, andelslejelighed eller hvis du skal købe en fast ejendom på tvangsauktion.

Som vi nævnte i indledningen er der mange dokumenter, som du skal gennemgå i en bolighandel. Det er næsten umuligt at skrive dem alle, men hvis vi skal nævne et par eksempler er der selve købsaftalen, tilstandsrapporten, refusionsopgørelsen, ejerskifteforsikring og husforsikring.

Udover at udarbejde forskellige skøder kan en boligadvokat også rådgive dig. Her vil de kunne se fordelene og ulemperne ved at sælge på en bestemt måde (om du selv skal stå for salget, tage fat i en ejendomsmægler, bud-runde eller medsalg).

Selvom du skulle vælge at få hjælp fra en ejendomsmægler, skal du huske på, at ejendomsmægleren er interesseret i at få solgt huset hurtigst muligt, da han vil få sit honorar udbetalt.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at forhandle en god aftale på plads angående dette honorar, således at ejendomsmægleren er mere interesseret i at samarbejde med dig om en god handel.

Få et advokatforbehold hos din boligadvokat

Hvis du ved, at du hurtigt kommer til at fortryde store valg, hvilket en bolighandel er, kan du købe et advokatforbehold. Dette forbehold gør, at du kan fortryde dit køb ved køb af bolig, uden at du skal betale en bestemt procentsats i bod til sælgeren.

Dette kan landets boligadvokater hjælpe dig yderligere med, for uanset hvad, kan du være sikker på at de er der for at hjælpe dig.