Virker Body SDS? En undersøgelse…

I november/december 2010 var jeg med til at foretage en undersøgelse for Body SDS blandt 934 vilkårlige klienter fordelt på 75% kvinder og 25% mænd.
Undersøgelsen viser, at 89% af kunderne oplever en forbedring efter et behandlingsforløb. Kunderne havde fået hjælp til kontor- og sportsskader, stressrelaterede problemer, angstproblemer og fysiske problemer i ryg, fod,
knæ, hofte, nakke, arme og fingre.
Ud af dem mærker 45% allerede en forbedring efter 1. behandling. 31% efter få behandlinger, 8% efter nogle måneder, 6% efter et længere forløb. 52% af de adspurgte har tidligere opsøgt en fysioterapeut for at få hjælp til det specifikke problem. 44% har opsøgt en kiropraktor og 21% har opsøgt en psykolog
Eksempel på en kropsbehandling (en lille case):
Nora har problemer med at falde i søvn om aftenen. Hun får tankemylder, når hun lægger sig til at sove og kommer i take om alle de ting, som hun ikke fik færdiggjort på jobbet. Dagen efter er hun træt og får hovedpine pga. den dårlige søvn.
Det bevidste plan: Nora ved godt, hun arbejder for meget. Hun siger til sig selv dagligt, at hun skal tage hjem tidligere og lade arbejde være arbejde og lære at falde til ro, når hun kommer hjem. Men det er svært at praktisere. Nora er irriteret over det dårlige mønster.
Det ubevidste plan: Da Nora får en behandling, kan hun pludselig mærke, at hun er spændt i maven, skuldrene og kæberne. Hun bliver ked af at mærke, at hun har presset sig selv så meget. Hun forstår ikke, hvorfor hun har det sådan, for hun er jo så glad for sit job.
Den ubevidste årsag: Under kropsbehandlingen kommer Nora i kontakt med den ubevidste årsag til sine søvnproblemer: Nora kan ikke falde i søvn, fordi hendes arbejdssituation ubevidst minder hende om en tidligere oplevelse: Hun blev fyret på sit gamle job, fordi hun havde en dårlig relation med sin daværende chef.
Oplevelsen sidder så dybt i hende, at hun føler, hun er nødt til at arbejde hårdt for at beholde sit job. Hendes nuværende chef er meget glad for hende, og på et logisk plan ved hun godt, at hun ikke behøver at yde en ekstra indsats. Under behandlingen får Nora mulighed for at bearbejde chokket over at være blevet fyret og lukke for det kapitel af sit liv.
Resultat efter en behandling:
 • Fysisk: Ny viden: Nora finder ud af, at hun har en tendens til at spænde op i mave, skuldre og kæbe, når hun bliver presset.
  Oplevelse: Nora føler sig afslappet og lettere i kroppen.
 • Psykisk: Ny viden: Nora er overrasket over at mærke, at den gamle oplevelse har påvirket hende så
  meget. Efter behandlingen føler hun, at hun har sluttet fred med sin chef på et nyt plan.
  Oplevelse: Nora føler sig lettet og mærker større ro indeni. Hun oplever desuden, at hun er
  blevet mere nærværende, når hun er sammen med andre.
 • Neurologisk: Ny viden – Under en dyb behandling bliver der dannet nye baner i hjernen. De uafsluttede følelser i forbindelse med fyringen bliver bearbejdet og rent kognitivt erstattet med nye følelser som tryghed og afsked.
  Oplevelse: Noras underbevidsthed kan nu adskille den nuværende situation på jobbet med den tidligere konflikt på det gamle arbejde, hvor hun blev fyret.
  Resultat efter et behandlingsforløb: Efter et behandlingsforløb døjer Nora ikke længere med søvnproblemer. Hun er blevet bedre til at passe på sig selv, fordi den bagvedliggende årsag er blevet løst. Hun føler sig mere rolig, og som en sidegevinst er hun kommet i bedre kontakt med sin krop og forstår dens signaler. Hun har fået mere overskud og føler sig lettere indeni.

Nora blev behandlet hos psykoterapeut og færdiguddannet kropsbehandler inden for Body-SDS Lise Lillesøe, København Ø.

Body SDS
Body SDS